Däckbyte Uppsala Skifta däck på bilen

Kungsgatan 80, Uppsala
018-125640
Öppettider
Mån – tors: 7.30 – 16
Fre: 7.30 – 14
Lunch: 11 – 11.45
Däckbyte i Uppsala

Byte mellan sommar- och vinterdäck

På Bilteknik i Uppsala hjälper vi dig med däckbyte när det passar dig. Däckbyte kallas även hjulskifte eller däckskifte och är helt enkelt när du vill skifta dina hjul mellan sommar- och vinterdäck inför exempelvis sommaren eller vintern. När vi skiftar dina hjul passar vi även på att kontrollera så att dina däck har rätt lufttryck, bra mönsterdjup och en jämn slitagebild. Om något behöver åtgärdas får du ett kostnadsförslag.

Vi vill att du ska känna dig trygg när du lämnar din bil till oss på Bilteknik i Uppsala AB. Hos oss får du ett personligt bemötande och ett stort kunnande med lång erfarenhet. Läs gärna mer om våra däck och tjänster nedan eller kontakta oss för att göra en bokningsförfrågan.

Förfrågan angående däckbyte

Vill du boka tid för däckbyte eller någon annan tjänst hos vår däckverkstad? Fyll i uppgifterna nedan så återkommer vi till dig inom kort.

  Ange uppgifter om din bil

  Vad vill du ha hjälp med?

  Vill du ge ett önskemål på datum?

  Tänk på att datumet är ett önskemål och att vi inte kan garantera att det finns lediga tider den dagen.

  Lämna dina kontaktuppgifter

  De personuppgifter du lämnar till oss i kontaktformuläret behandlar vi med största respekt. Vi kommer att använda dem för att kontakta dig, men aldrig lämna ut dem till någon annan. Genom att fylla i formuläret och klicka på skicka godkänner du att vi behandlar dina personuppgifter. Läs mer om integritet.

  Regler och tips om däck

  Mönsterdjup för bildäck

  Sommardäck ska ha ett kvarvarande mönsterdjup av minst 1,6 mm i däckets huvudmönster. För att ge bra friktion vid fuktig vägbana bör mönsterdjupet på bildäck vara minst 3 mm.

  Vid vinterväglag under perioden 1 december – 31 mars ska mönsterdjupet vara minst 3 mm på däck till personbil, lätt lastbil och buss med en totalvikt av högst 3,5 ton samt släpvagn som dras av dessa fordon.

  Kontrollera även ditt däcktryck vid däckbyte då regelbundet fel däcktryck kan påverka köregenskaper, bränsleförbrukning och däckens livslängd. Rätt däcktryck för just din bil kan du hitta i bilens instruktionsbok.

  Krav på vinterdäck

  Du måste ha ha vinterdäck från 1 december–31 mars om det är vinterväglag. Kraven gäller såväl tunga som lätta fordon och avser även utlandsregistrerade fordon. Vinterdäck kan vara dubbade eller dubbfria. Vinterväglag råder när det finns snö, is, snömodd eller frost på någon del av vägen. Polisen avgör om det råder vinterväglag på platsen där du befinner dig.

  Dubbdäck 1 oktober–15 april

  Det är tillåtet att använda dubbdäck under perioden 1 oktober–15 april. Om det är eller befaras bli vinterväglag får du använda dubbdäck även annan tid.

  Vinterdäck på släpvagn

  Om din bil har dubbdäck måste också en släpvagn som är kopplad till bilen ha dubbdäck vid vinterväglag. Har bilen odubbade däck får släpvagnen ha antingen dubbade eller odubbade vinterdäck.

  Rätt däcktryck

  Kontrollera ditt däcktryck regelbundet. Fel däcktryck kan göra att däck slits snabbt eller ojämnt och dessutom kan säkerheten påverkas negativt vilket gör att risken för att råka ut för en olycka ökar. Ett felaktigt däcktryck kan även göra att du får en högre bränsleförbrukning.

  Bästa däcken bak

  De däck som har det största mönsterdjupet eller bedöms ha det bästa väggreppet bör vara monterade bak på fordonet för att minska risken för sladd vid bromsning och i svängar. Däcken med största dubbutsticket bör monteras bak. Detta gäller både fram- och bakhjulsdrivna bilar.

  Förvaring av bildäck

  Förvara dina däck mörkt och svalt. En optimal temperatur för däckförvaring är 15 grader då gummit inte påverkas vid denna temperatur. Däck bör inte förvaras i allt för fuktigt ställe och inte ligga oskyddade utomhus. Om möjligt bör även däcken förvaras så att de inte ligger under tryck, spänning eller vrids.

  Däckverkstad

  Sommardäck från Bilteknik i Uppsala AB

  Sommardäck

  Vi hjälper dig hitta rätt bland marknadens säkraste sommardäck och samtidigt vara snäll mot plånboken och miljön. Våra sommardäck kommer från kända tillverkare som varit bäst i test i många olika däcktest.

  Vinterdäck från Bilteknik i Uppsala AB

  Vinterdäck

  Vi kan erbjuda både dubbade och dubbfria vinterdäck till bra priser från ledande däcktillverkare. Hos oss får du hjälp att välja det vinterdäck som passar både din bil, ditt behov och din plånbok.

  Däckbyte/ hjulskifte i Uppsala hos Bilteknik i Uppsala AB

  Däckbyte

  Vi hjälper dig att snabbt och tryggt byta mellan sommardäck och vinterdäck på din bil. Ett rätt genomfört däckskifte kan förlänga däckens livslängd. Boka tid för ditt däckskifte idag.